Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

KÖRNYEZET ÉS TÁRSADALOM ÁZSIÁBAN

2023.11.18., 09:00 - 16:40

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának Néprajztudományi Intézete közös konferenciát szervez, amelynek célja a társadalom és környezet összefüggéseinek feltárása a mai Ázsiában.

A társadalom és környezet egymásra gyakorolt hatása mind a társadalom-, mind a humán-, és a természettudományok számára is egyre nagyobb jelentőségű kutatási irányzattá válik. Ázsia a világ legnépesebb kontinense, a világgazdaság egyre nagyobb jelentőségű szereplője és a civilizációs eredetű katasztrófák egyik legnagyobb elszenvedője is. Talán sehol máshol nem érzékelhető ennyire az átalakuló gazdaság környezetre gyakorolt hatása, az ehhez alkalmazkodó társadalmi változások, ezért különösen fontos ezt a területet multidiszciplináris kutatási módszerekkel vizsgálni, és ezért lehetnek az itt szerzett tapasztalatok érdekesek nemcsak a régió, de az egész világ számára is.

Részletes program az alábbi linken érhető el:

PEACH_társadalom_és_környezet_programfüzet

Helyszín: ELKH Történettudományi Kutatóközpont, 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4., Régészeti Intézet tárgyalóterme, 2. emelet

fb-share-icon

Részletek

Dátum:
2023.11.18.
Időpont:
09:00 - 16:40
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://btk.ppke.hu/kornyezet-es-tarsadalom-azsiaban

Helyszín

ELKH Történettudományi Kutatóközpont
Tóth Kálmán utca 4.
Budapest, 1097 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
https://tti.abtk.hu/

Szervezők

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja
Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának Néprajztudományi Intézete